Beseda, Ki olvas ma nekünk

Utazás Dínomdánomba M. Kácsor Zoltánnal

A Zselízi Városi Könyvtár a zselízi Magyar Tanítási Nyelvú Alapiskolával  együttműködve 2019. március 22-én szervezte meg az olvasást népszerűsítő „Ki olvas ma nekünk“ – című rendezvénysorozatát, melyen keretén belül M. Kácsor Zoltán-t fogadta vendégül.

Az alsó tagozatos korosztálynak szánt élménydús foglalkozáson a meseíró a gyermekeket többek közt bevezette a könyvírás és könyvek készítésének rejtelmeibe. Ahogy az író részletezte: „Egy jó történethez nem csak érdekes szereplők, izgalmas cselekmény, de humor és persze titok is szükségeltetik.“

A dínók és sárkányok birodalmába Rilex, Kunyi és Barmol kalandjai kalauzolták a gyerekeket.

A kiállított képek (Kecskés Judit illusztrációi) is az elhangzott meséhez kapcsolódtak, így a gyermekek még nagyobb mértékben ászellemülhettek a mesetörténetbe. Az egy-egy könyvrészlet felolvasása után az író kérdésekkel fordult a gyermekekhez, melyeket azonnali válaszok, kreatív ötletek követték. A tapasztalt mesemondó és egyben pedagógus minden korosztálynál eltérő, korosztályhoz illő kérdéseket alkalmazott, így remekül felkeltte a gyermekek figyelmét. A gyermekek visszaigazolása és a megvásárolt könyvek példányszáma szerint is láthatóan örömforrás leltek a rendhagyó órán.

Kácsor Zoltánnak nagyon szépen köszönjük a látogatást és már most kíváncsian várjuk a májusban megjelenő Zabaszauruszok-könyvsorozat harmadik kötetét!

Külön köszönettel vagyunk Sajka Marika tanárnőnek és kedves kollégáinak, akik úgy mind mindig, most is fantasztikusan megszervezték a találkozót és felkészítették a gyermekeket. Köszönjük Máté Anikó igazgatónőnek, hogy eljöhettünk, és nem utolsó sorban nektek, kedves gyerekek, hogy figyeltetek, remélem, mindenki jól éreztétek magát.“ (Plizga Sylvia, Zselízi Városi Könyvtár dolgozója)

Fotók: Kácsor Zoltán, Sajka Mária

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s