Ki olvas ma nekünk, Kto nám dnes číta

N. Tóth Anikó

Régiónk ismert írónője volt a rendezvénysorozat legutóbbi vendége

A könyv hónapja alkalmából könyvtárunk rendszeresen készül rendezvényekkel a könyvbarátok részére. Vendégül láttuk a helyi iskolák diákjait, a szabadidőközponttal szerveztünk közös programokat, előadással kedveskedtünk a nyugdíjasoknak és az „Irodalmi kávéház“ című rendezvényünk is folytatódott.
2014. március 18-án a „Ki olvas nekünk ma“ című rendezvénysorozat 12.találkozóján az ipolysági írónő, N. Tóth Anikó látogatott el a Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolába. Ezúttal is köszönjük a Mgr. Sajka Mária tanárnőnek, hogy segítette a találkozó létrejöttét és szervezését.
Először a harmadik osztályosokat kalandozta vissza a mesék birodalmába. A rövidke történetek nagy sikert arattak a gyermekek körében. A negyedikes tanulók az „Alacindruska“ című mesekönyvben a különös-furcsa, titokzatos csengésű szavak mellett megismerhették A holdevő Pajod történetét. „Az eszemet tudom“ című könyvből pedig fény derült a színes ceruzák folytonos eltűnésének relytélyére is. Az írónő sokat beszélgetett a gyerekekkel, játékos mondókákkal, dalokkal és versekkel is színesítette a délelőttöt, melyekkel magával ragadta úgy a harmadik mint a negyedik osztályos gyerekeket.
A rövidke, vidám és egyben tanulságos mindennapi történetekkel az írónő rejtve utalt a szülői gondoskodás fontosságára. Hangsúlyozta, hogy mennyire fontos napjainkban az esti lámpaoltást megelőző meseolvasás, beszélgetés, „sutyorgás“, a meghitt összebújós pillanatok, amelyek fontos biztonságérzetet adnak a gyerekeknek.12345678910

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s